CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 12 юли 2013 г.

Обещано

Обещах да покажа какво се случва с моите болнични проекти и този път мисля да съм по - сериозна и да си изпълня обещанието .
След като вече видяхте заготовките , които направих докато боледувах , сега ще видите и какво точно се пръкна от тях .
Първи бяха костенурките ! Нямах търпение да отида в магазина и да ги сътворя , Защото , иначе милите си бяха само едни плетени кръгчета :))))
Кройка на търсих - нарисувах си я както винаги ! Нанизах конец по края на плетените кръгчета , свих , напълних с ватичка и според размера на получената корубка  нарисувах и телцето на костенурката . След това ви е ясно - тегелиране , пълнене и пришиване на корубките .
Какво ли пък толкова съм заразказвала - няма нищо специално в моите костенурки . Специалното е , че станаха много весели и позитивни и най - вече това , че ме спасиха от депресията !
Ама вижте ги и сами - няма как да не ви усмихнат !



















Една от тях дори вече замина като подарък за младо момиче рожденичка .
След костенурките ред беше и на лавандуловите стръкове . Те се претвориха в малки лавандулови възглавнички , пълни със силиконов пух и пакетче лавандула . Едната дори не можа да дочака да я снимам - беше купена в движение от една нова приятелка , която срещнах в болницата . Странно е как живота заедно с лошите неща ни поднася и нещо хубаво ... Може би за да има баланс ? За да можем да оценим едното за сметка на другото ?
Както и да е ! Съдбата на тази жена , здравен инспектор , с която се сприятелихме за отрицателно време  ми показа , че трябва да се боря и да съм силна . Защото винаги има и по - лошо ...
И все пак - говорехме за лавандулата . Ето ги и лавандуловите възглавнички :









Останаха за реализиране само бродериите , които ви показах . Засега са си само парченца бродирана панама , но със сигурност и тяхното време ще дойде . Междувременно се появи още една бродерийка кръстат бод , която много скоростно отлетя за Америка . Направих я ден преди да отида в магазина . Не ме стърпяваше вече и почивната неделя прекарах в мислене на това с какво точно да занимавам ръцете си за да не скучаят . Изключвам резонното чистене на дома и разни подобни - тях не ги броя ! Това не е творчество , а мен постоянно ме сърбят ръцете за " правене " на нещо :)))
Та така де , потърсих някои схемички за бродиране в нета и попаднах на една лесна трилистна детелина . Само толкова ! Нямаше сложнотии , нямаше цветове . Ох , избродирах я , ама някак постничка ми се видя . Добавих един " Късмет " от мен и пак ми се видя малко . Тогава кацна и една калинка - е , сега вече имаше и цвят !
И когато малко преди обед на предния ден дойде една жена и поиска нещо за късмет на племенницата си , която след час щеше да пътува за Америка веднага се сетих за моята съчинена бродерийка . Точно за половин час тя се превърна в малка възглавничка , заредена с много положителна енергия и пожеланието за късмет на новото място .










Стана ми много мило когато на следващия ден майката и лелята на момичето дойдоха да ми кажат , че то много е харесало подаръка , а най - важното - пристигнало е живо и здраво , и че всичко е наред . Заради тези моменти си струва всеки избоден пръст , всяка болка в кръста , всяко схващане на врата ...
Заради радостта , донесена на другите !
Надявам се и вас да съм заредила положително тази сутрин и да съм ви донесла така нужната на всички ни радост .
Пожелавам ви един прекрасен и спокоен петък !

събота, 6 юли 2013 г.

Плетки и бродерии

И още нещо ...
Още много неща !
И хубави , и не толкова ...
Но , нека първо ви кажа - Здравейте , отново ! След много дълго отсъствие .
Понякога се обвинявам , че напоследък почти съм изоставила блога си . И после - после си повтарям , че не бива да върша нещата насила . Щом не съм писала , значи не ми е било до писане ... А толкова обичам да сядам тук и да разговарям с вас . Е , по - скоро си е един монолог от моя страна , но понякога , когато се появи и някой коментар все пак си става истински диалог :)))))
Знаете вече за моята сбъдната мечта -  Фантазия  ! Мястото , което ме направи още по - щастлив човек . Мястото , което съвсем изпълни живота ми . Мястото , където се чувствах на Мястото си !
В началото всичко вървеше повече от добре . До момента ( към края на първия месец ) , в който не започнах да боледувам . Болестите идваха неканени една след друга . Сякаш някакъв огромен магнит ги привличаше към мен  ... Борех се , справях се , пак падах , пак ставах ...
На два пъти лекарите отхвърляха лоши диагнози ( единия път дори най - страшната ! ) . А аз - аз всеки път си мислех , че е за последно . Като сега ! Само преди ден отново бях изписана от болница . Няма да ви товаря с моите болежки повече , всеки си има трудности и със сигурност знам , че за никого не е полезно да слуша неволите на другия . Исках само да ви кажа , че въпреки всичко се опитвах да извлека най - доброто от ситуацията . Не спрях да творя ! Не спрях да мърдам ръцете и ума си ( макар абоката често да ми пречеше :)))))  Нямаше как да оцелея психически иначе ... Вече съм ви споделяла , че за мен творенето е най - доброто лекарство .
Много неща сътворих във  Фантазия  откак я има . Показах ви малка част от тях поради ината на блога ми да публикува собствените ми снимки . Няма как да наваксам пропуснатото , но ако това мило блогче спре да се инати , обещавам да съм поне маааалко по - редовна тук !
Сега ми се искаше да ви покажа едни " заготовки " за разни нещица , които направих при последното ми седемдневно пребиваване в болницата :


Това са едни весели кръгчета с диаметър около 10/12 см. , изплетени на една кука  , които са намислени да стават  корубки на костенурки . Освен всичко друго се научих и да надплитам ! И то ме научи едно младо момиче на възрастта на дъщеря ми !


Научи ме също и да плета нов модел цветлета - плановете са някои от тях да кацнат на корубките на костенурките :))))


За да не ми омръзва плетенето другар ми беше и кутията с конците за бродиране . От това другаруване се родиха ето тези лавандулови стръкове :



Идеята е да се преродят в торбички или възглавнички  , където да сложа пакетчета с истинска уханна лавандула .


А после дойде и кръстатия бод ...


Усмихната тиква и наперена ягодка се канят да бъдат вшити в калъфи за тетрадка , ноооооо ....


Но - каквото сабя покаже , така казва майка ми :))))
Надявам се и много вярвам , че съвсем скоро ще покажа завършени всички тези " заготовки "
И също така силно вярвам , че имам сили да се справя със всяко предизвикателство , изпречило се на пътя ми !
Засега ви оставям в ръцете на почивните дни и ви желая от сърце те да са спокойни и красиви !
Бъдете здрави !