CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

понеделник, 22 април 2013 г.

Едни мънички птички и една новина

Добро утро с пожелание за спорна , спокойна и красива седмица !
Нали знаете онази приказка " Едно птиченце ми каза ... " ? Е , моите са няколко птиченца ( повече от дузина ) и наистина искат да ви кажат нещо .
А то е , че една мечта вече се сбъдва . Моята мечта за Моето си местенце !
Разказвала съм ви за него , по - скоро за мечтата си . Много пъти , някак между другото съм споменавала " Ако ... " . Вече не е Ако , вече е " Ще "
Правя го ! И ако ви се струва , че напоследък нещо доста честичко отсъствам , то е защото съм твърде заета с правенето на магазинчето . Иска ми се да изглежда така , както много дълго време го виждах в мечтите си . Дали ще успея ... само времето ще покаже ,
Надявам се това да е много , много скоро !
А сега нека все пак видите приносителите на новината :


Идеята не е моя , видях я в нета и направо се влюбих !




Само ме е яд , че тези иначе толкова сладки птиченца явно никак не са фотогенични . Или пък , аз просто не ги снимах в най - добрата им светлина :))) Жалко за прекрасния ден , в който направих снимките ...











Благодаря на всички минали от тук и оставили положителната си енергия !
Благодаря за това , че помогнахте да повярвам , че мечтите се случват !

четвъртък, 18 април 2013 г.

Мишленце в цветята

Привет и прекрасен ден от мен !
Да ви кажа , то мишленцето не успя да се шмугне в цветята , ама си беше съвсем , съвсем близичко !
А как се появи у дома мишленцето ли ?
Много просто - уших го , пардон - избродирах го . И то съвсем не как да е .
Ще започна от началото - наложи ми се вчера , за пореден път да затъка ( ох , не знам това как да го кажа по друг начин - може би тегелирам гъсто ? ) дънките на зет ми . Знаете , претриват се на някои места , а има още хляб в тях . Всъщност момчето си ги ползва за работни , но и при все това не трябва да са с дупка , нали ?
Та , слагам от долната страна парченце с малко двойно - подлепваща лентичка и започвам да тегелирам с крачето за куилт като за световно докато се получи почти нескъсваема кръпка !
И когато поредното спасяване на работните дънки вече беше факт ми хрумна идеята , че по този начин би могла да се получи и бродерия . Хванах първото парче плат , изпречило се пред погледа ми , очертах си с тегел мишчицата и.... ето какво се получи :






Със сигурност не е идеалната машинна бродерия , но пък толкова и се зарадвах , че дори панделка и вързах :))) Яд ме е само , че парченцето е твърде малко и се чудя сега в какво точно да вградя първия си опит за машинна бродерия . Все ще го измисля де .
А цветенцата  направих днес като поръчка за декорация на една абитуриентска рокля . Не са сглобени и не знам точно как ще бъдат монтирани на роклята - това ще си го направи момичето дето я шие . от мен се искаха само цветята :









Надявам се да дам един доста цветен и весел старт в живота на абитуриентката с цветята , които направих с голямо желание .
А на вас желая цветен следобед !



понеделник, 15 април 2013 г.

Два подаръка с мое участие :)))

Добро утро и хубава , спокойна нова седмица на всички !
От дни се каня да седна и да ви разкажа за двата лилави подаръка с мое участие .
Единият малко по - малко , другият малко повечко ... И при това отново в лилаво - оказва се , много хора обичат този цвят .
Подаръците са ( или по - скоро бяха , защото вече са подарени ) за шефката на сестра ми и голямата ми дъщеря , които работят заедно . Преди време , за същото това момиче направих моя " Пеперуден свят " като поръчка - подарък за спалнята и, която била в лилави тонове .
Тази година сестра ми , много впечатлена от моето  ново килимче  пред банята , реши да и направи подобно , само че в лилаво - розово - бялата гама . Искахме да е нещо по - различно от моето и точно тук идва и моето участие . Нарисувах фигури върху парчето плат , на което щяха да се зашиват трикотажните лентички , а останалото си го свърши сестра ми . Получи се чудно килимче , на което с удоволствие да сложиш сънените си крака :))))






Е , имах и още мъниииииичко дял в изработването на прекрасното лилаво блаженство , а именно това :




Бях помолена от сестричката ми аз да зашия гумираната подложка на постелката , защото си мислела , че няма да се справи с това . Аз шия , а пък тя се забавлява да ме снима .  Цяла фотосесия ми направила ама няма да ви показвам всички пози , които съм заемала при шиенето :))))
И ако сте забелязали , че съм облечена в лилаво , дори чорапите ми са в лилаво , това по никакъв начин не е нагласено . Просто , сестра ми живее съвсем близичко до нас и си прескочих до тях ей така , по домашному ... тук следва голяма усмивка !
Следващият лилаво - розово - бял подарък беше с доста повечко мое участие . Той беше подарен от моето момиче . Шефката и много харесала моите  Великденски дръвчета  и детето искаше да и подари именно такова , но да е различно , нещо , което да не е виждала . И тогава решихме да го съчетаем с постелката на лелята . Помощта на щерката се състоеше в това да изберем цветовете и точно тя наряза цветчетата , които да ви кажа никак не бяха малко . Милото , искаше и още да помогне , тоест да участва , но точно тогава пистолета ми за топъл силикон , след няколко години вярна служба , най - сетне реши да си даде почивка . Развали се , а беше ден неделя !
Е , останалото свърших аз , но по - важното е , че рожденичката много си е харесала подаръците ! Да е жива и здрава !
Ето и дръвчето :


Най - интересното беше , че щерката беше нарязала  толкова точно цветчетата , без да подозира колко голямо кълбо ще направя , че ми остана точно едно цветле  !








Другото интересно нещо , свързано с този рожден ден беше дрес кодът му !
Гостите на партито трябваше да са в народни носии . Беше направена организацията по снабдяването с такива , като свекърва ми , която пее приказно и участва в разни надпявания , донесе от село всичките си налични тоалети за да си изберат момите . Беше голяма забава събличането и обличането в народните носии и комбинирането на различни варианти . Ето ви и една снимка на гиздавите моми - пременени , натъкмени ... Дори не съм сигурна , че това остана крайният им избор , снимката е щракната набързо и през смех някъде между меренето и докарването  като същински селски моми :)))




Надявам се искрено да съм ви забавлявала с тази рожденденска история.
Ако е така - то нека и останалата част от седмицата ви бъде не по - малко забавна !


неделя, 14 април 2013 г.

Кактусчета на терасата

Ох , дойде им най - сетне  реда на милите ми бодливи красотички да излязат на слънчице и свеж въздух !
И нямаше как да е иначе в прекрасен ден като днешния - истинска , прекрасна , вълнуваща пролет !
Синоптиците ни обещаха превалявания , но от малка си знам че в Силистра трябва да си следим прогнозите за Румъния , а не българските :))) Та ние сме на една ръка ( буквално ! ) разстояние от северната ни съседка . Ако не внимаваш спокойно можеш да се озовеш в румънско . Някога това беше наказуемо , но сега нали всички сме европейциииии ...
Стига толкова за съседските ни отношения и за прогнозите . Времето си беше прекрасно и си казах : Днес е денят на голямото преселение !
Честно да ви кажа , тежи ми малко всичкото носене на многото саксии по стълбите ( защото терасата е на стълбището ) , макар да е само два пъти в година - пролет и късна есен . Освен това не е само преселението - трябваше и да ги изкъпя преди това за да се покажат в целия си блясък пред Слънчо :)))
Нооо ... нямаше как ! Толкова прекрасни и големи ми станаха кактусите , че вече ми беше много жал да ги държа у дома . Когато преди няколко години се сдобих с първите си няколко бодливи красавци идея нямах как да се грижа за тях и разчитах основно на съвети от другите .
Сега , след толкова време гледане на кактуси мога да ви кажа , че най- добрият съветник  е вашият собствен опит . Казваха ми , че кактусите не обичали много вода ... Ми - обичат си и още как ! Не трябвало да се поливат през зимните месеци или поне съвсем рядко , да речем един път през зимата ... Поливах си ги като другите цветя ! Да седели на по - тъмно и хладно за да цъфтят през лятото ... Моите си седяха и на светло и на топло и пак се скъсаха да цъфтят миналото лято . Надявам се и това да е така!
И за да е още по - прекрасна картинката с прекрасните ми боцковци смених перденцата , които бях сложила на прозорците . Слагането им преди две или три ( не помня точно ) години се наложи поради факта , че стълбищните прозорци не се отварят и никак не можех да ги измия като хората , а моите красавци не заслужаваха такъв прашен фон :)))) Тази пролет смяната се наложи заради факта , че перденцата се бяха опекли порядъчно и направо се ронеха .
Време е да спра да философствам и да ви покажа  моето късче природа на терасата :











Денят ми , осен много изморителен , беше и мноооого цветен ! Отивам да се отдам на заслужена почивка , а на вас желая една цветна нощ със цветни сънища !

сряда, 10 април 2013 г.

Чехия - Стара загора - Силистра

Каква е връзката между всичко това ли ?
Ей сега ще ви кажа .
Нали съм ви казвала много пъти , че ужасно обичам да подарявам ? Това ми носи такава радост и наслада ! Егоизма ми е задоволен от всякъде :))) Другите доволни , а аз още повече !
Обаче , както всички нормални хора , обичам и да ми подаряват . Обратното щеше да е неестествено , нали ?
Та , за подаръци ще ви разказвам днес . За подаръците , които получих тези дни . И , които ме направиха много щастлива . И , които продължиха да хранят пламъчето на вярата ми в Човечността на хората . И , да вярвам че не всичко в този труден свят е загубено ...
Отплеснах се май ...
Както всички , които списват блогове , така и аз следя и доста други такива . В един прекрасен ден попадам на блога на Ива .
Млада жена живееща в Чехия с двете си малки дечица . Много е весело при тях ! Ива винаги намира страхотни начини да забавлява децата си и да развива въображението им . Самата тя изработва чудесни малки , мили нещица , които оказа се - подарява !!!
Влюбих се в едни нейни обеци , лилави при това , и не след дълго получих писъмце , че ще ми бъдат изпратени при първа възможност .
Какво ще кажете ? Не е ли толкова мило ?!
И вчера , в студената утрин на април един малък пощенски плик стопли деня ми . От Чехия !
Не можех да повярвам !
Беше отворен още по стълбите и с какъв трепет само извадих съдържанието си представяйте :)))
















На последната снимка има и още нещо - едни рисувани перли , които Ива беше направила на обеци и в които аз също се захласнах ... Сега ще трябва да опитам да направя мои си обеци и дано се получат хубави колкото нейните .
Мила Ива , благодаря ти от цялото си сърце ! Не е важно колко малък е подаръка , а колко голямо е желанието да го направиш ! Благодаря ти !
Следващите подаръци , с които ще ви се похваля получих още преди седмица , но многото работа тези дни не ми остави възможност да ви се похваля .
Тук вече си идваме в България и говорим за Стара Загора . И за една виртуална приятелка , която много обичам !
Която ме подкрепи и ми даде криле ...
Която вярва в мен и сподели с мен една тайна . Каква ?
Ето я :






Мила Зори , и на теб благодаря от цялото си сърце ! Прекрасно е когато някой вярва в теб !
Хубаво е да си повярваш , но когато и другите го направят тогава ... тогава наистина ти порастват криле !
Мили момичета , докато има хора като вас Светът наистина ще бъде едно чудесно местенце за живеене . Колкото и да е трудно , малките добринки ни правят повече Хора и усмихват дори  трудностите !
На всички вас , надникнали тук за малко пожелавам всеки ден по една малка добринка да стопля душата ви !
Прекрасен следобед от мен !