CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 30 май 2012 г.

Специалната поръчка

В края на една изключително емоционална седмица,изпълнена с прекрасни преживявания се появи и тя-специалната поръчка!
Приятелка на моя колежка беше решила,че ще успее да изненада една рожденичка като и подари не една ,а две от моите кукли.Идеята и беше едната кукла да е самата дама,а другата нейната малка шестгодишна дъщеря.При лична среща с поръчителката ми беше направено подробно описание на момичетата,а по късно,по мейла беше изпратена и снимка  на майката и детето.
Жената си искаше куклите да приличат на бъдещите си стопанки........Олеееее майкоооооо,трудна задачка!Няма да крия ,че минах дори през криза-не можех да изпълня дословно поръчката!Ако това се беше случило нямаше да се появят моите кукли ( които смятам си имат собствен почерк! ) ,а някакво не дотам добро копие на оригинала.Обадих се на жената и я помолих - или да се откаже от поръчката ,или да ми се довери и да ме остави да творя "както си баба знае..." !
За щастие,предложението ми беше прието и можех да действам.Само дето времето ме притискаше-имах само два дни и половина.
Резултата обаче от усилията ми си струваше-всички ,които успяха да видят куклите казаха ,че съм се справила много добре.Приликата с "моделите" беше осезаема!
Не мога да си позволя да публикувам снимката на майката и детето без тяхно съгласие и няма да можете да видите оригиналите,но затова пък веднага ви показвам тяхната "кукленска версия" :



















"Майката" е с нормалния размер на куклите ми- 44 см.,а "детето" както е виждате си е направо наполовина.....Не ме питайте как се обръщат или пък пълнят толкова малки детайли като ръчичките,например.........По-малки са дори от кутрето ми!
С безценната помощ на съпруга ми бяха направени и поставки за куклите ,от които те много лесно се свалят и с тях може да се играе дори.
Купонът за рождения ден би трябвало вече да е приключил и подаръците да са подарени.С нетърпение очаквам обаждане от поръчителката за реакцията на рожденичката и нейното момиченце.Надявам се да са се забавлявали поне толкова ,колкото аз докато ги правех.....
Желая им здраве и много щастливи моменти заедно!
А мен........мен ме очакват още предизвикателства!Приемам ги с усмивка и отворено сърце.
Посрещнете и вие вашите днешни и утрешни предизвикателства усмихнати!
Ако си нямате усмивка-аз ще ви дам една от моите!
Хубав ден!

събота, 19 май 2012 г.

Дъжд,птици и пеперудени момичета

Напук на мрачното време навън у дома се появиха две много слънчеви и весели момичета!
Две ангелчета с ангелски  личица и още по-ангелски сърца.
Две момичета,създадени да носят настроение и усмивка......
Две кукли,пресъздали усещането ми за света.....
Две малки феи,понесли със себе си парченце от сърцето ми......Защото то е там-вшито във всяка една от тях!И ако се заслушате внимателно ще чуете как в тези прекрасни момичета тупти по едно малко сърчице,задвижено от моето........




































































Единствената лоша черта на "лошото " време е ,че снимките ми не се получиха.....
Направих около стотина за да избера тези няколко,които да са горе-долу приемливи.
Но пък момичетата ми са толкова слънчеви и свежи,че огряват наоколо и стоплят душата ми!
Желая и на всички вас един спокоен и уютен ,макар и дъждовен ден!
Кой знае-може пък да се окаже най-хубавият ден в живота ви..............






понеделник, 14 май 2012 г.

Голямото почистване

Да,то беше на 12 май.В него се включиха стотици хиляди българи и аз съм много щастлива от този факт!За съжаление ,аз не успях,защото бях на работа,но затова мои колежки бяха там-навън и чистиха!
Моето мнение за това почистване никак не е еднозначно....Смятам,че ако не цапаме-няма да се налага да чистим!Поне не и така кампанийно.От друга страна това е една чудесна инициатива и нещо като изпит за българите като общество и аз смятам,че го взехме този изпит.....
И тъй като не можах да се включа в голямото чистене на България,на другия ден реших че е крайно време да почистя шкафовете си от безбройните малки и големи парченца,които събирам за уж "може да потрябват"!
Отне ми повече от пет!!! часа да го направя.Няколко чудесни ризи бяха грижливо обезкончени и обезкопчени......платовете са повече от много добри за моите цели-идеални са!
Разделих се с много,много,много малки парченца.....Оставих си само няколко твърде важни като десен и сантимент най-вече.
Наложи се и да поогладя това -онова......



 Сдобих се с шепа чудесни копченца,които със сигурност ще намерят приложение!

 Една огромна торба с парченца!!!!Мисля си,че това си е направо подвиг от моя страна-никак не е лесно да се разделиш с неща,за които все си мислиш,че един може да потрябват.Ноооо-все пак реших,че ако продължавам така ще се зарина,а пък и малки парченца винаги ще има,нали?!

 Резултата-два подредени шкафа,единият от които нарекох веднага "Кукленския"
Там бяха приютени всички онези неща,които бих използвала за направата на куклите.При сортирането се родиха толкова идеи,че ум не ми стига кога ще успея да ги ушия.....


 И да се похваля с едно откритие в магазин втора употреба-две разкошни детски  дървени,рисувани закачалки,на които веднага,в момента на откриването беше решено какво ще се добави.Засега това остава тайна!А пък и голямото ми момиче,като ги видя възкликна-Пази ги!Ще направиш нещо на моето дете!Засега е само идея,но толкова ми се иска скоро да ме зарадват с внуче!!!!!

А тези пеперуди там просто кацнаха на рамото ми  и си изпросиха правото да бъдат роклята на следващата кукла....

Желая ви спокоен и позитивен ден!
Ако моята усмивка ще помогне за това-ето,усмихвам ви се,от сърце!

четвъртък, 10 май 2012 г.

Розови пеперуди

Е,само една е пеперудата,ама пък наистина си е розова.Много розова!!!
И ме измъчи като за цял рояк пеперуди.......
Когато колежка ме помоли да направя дълга дръжка на една иначе съвсем обикновена дънкова чанта ,приех без даже да се замисля.На въпроса ми "Какъв цвят да е дръжката?" ,тя отговори-розов ,естествено!Това е онази колежка,за която направих розово-зеления ангел и която определено твърде много си пада по тези цветове.Заради цветната дръжка на тъмносиния дънков плат беше решено да апликираме нещо и на самата чанта.Какво ли да е то?
Пеперуда,разбира се-друга нейна любима заигравка.
Дотук всичко добрееее.....Трудното дойде когато отворих хастара на чантата и установих ,че през твърде малкия отвор ще ми бъде абсолютно невъзможно да нанижа чантата на машината и да апликирам!Още повече ,че чантата си е тип торба и е твърде дълбочка......
И тогава се сетих за един линк,който Борянка от София качи съвсем скоро в групата Пачуърк БГ.
Сетих се още,че имам някъде и парче подлепващо,което почти не използвам.И започнах.......
Процеса не съм снимала,но пък ще видите резултата.За мой голям ужас дънковият плат се оказа подлепен и работата с памучния дебел конец,който избрах за по-ефектно излъчване се оказа също толкова трудна,колкото и да бях навирала чантата под машината.Успях дори да счупя една игла,тъй като се наложи на места да използвам клещи за да я извадя!
Много благодаря на Борето за чудесния линк-хареса ми и ще го използвам и друг път.Само не и на готова чанта!
Общо взето не мога избягам от ръчното шиене.....Правя,струвам и все до там я докарвам,ама пък толкова ми харесва резултата от работата на ръцете и докосването на пръстите,толкова топлина се отделя при този процес:









След малко чантата ще бъде предадена и аз нямам търпение да видя реакцията на притежателката и.Тя е толкова емоционален човек,който умее да показва радостта си и се надявам искрено да я зарадвам с това,което направих за нея.......

Пеперуден ден ви пожелавам!Нежен и вълнуващ като полета на пепруда........

вторник, 8 май 2012 г.

Ангелче за едното ми ангелче

Когато направих третата си Тилда,голямата щерка ,типично в неин стил направи една отметка-"Тези и аз ги харесвам........" И какво ви говори това?"Казвам ти дъще,сещай се снахо!", нали?!
Знаех,че трябва да и направя ангелче,но не знаех какво точно ще е.Не го и премислих тогава.То си дойде малко по-късно,самичко.......ей така -по сандали.......Как по сандали ли?Ами ще видите и сандалите,разбира се!
Момента на появяването му започна малко след като довърших Морската чанта.
Още докато я правех вече знаех какво ще е ангелчето на моето Ангелче!Морско,разбира се!Тя толкова обича морето...........
Показвам............................................

Скромна,нежна,изящна......също като моето момиче!






Кофичката ли?Намазах с С 200 парче плат и облепих с него една от онези най,най-малки саксийки,в които продават кактусите в цветарските магазини.А у дома нали всичко може да потрябва някой ден........А мидичките в нея и наоколо са съвсем лично събирани от детето ми.Винаги,от всяко море ми носи торбичка с мидички,рапанчета,камъчета,заоблени дървета......




Шапката ми отне време,колкото за половин кукла....ама пък стана шапка и половина!!!












А,ето ги и сандалите!Малката като ги видя и отсече: Искам и аз такива сандали!















Най-сетне си направих труда да измеря куклите и то защото тази е правена по друга кройка,която си свалих от руския сайт.Малко ме беше страх дали ще се получи,но взе че стана!Тази кукла е по-ниска от другите,с малко по-дебели прасци,по-тънки и по -къси ръчички.Оказа се,че предишните са 50 см.,а тази е цели 44!

Снимка за спомен........
Морското ангелче е вече подарено!И то в какъв момент-детенцето ми е болничко,мъчи го гърло,температура,болки в тялото....гадна история посред лято!
Вярвам,че освен моята любов ,тази кукла-ангел също ще я закриля и бди над нея!
Ако и вие искате да подарите на някого ангел,който да се грижи за него-пишете ми!С радост ще го направя за вас.
Хубава вечер на всички надникнали в моя свят от парченца!