CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 27 април 2011 г.

Крейзи тишлайфер

Отдавна отлагах започването му.....И не за друго,а защото вече съм правила този десен и не ми беше интересно да се повтарям.Обачееее,нямаше как-поръчка е!
Преди няколко месеца,още когато пролетта беше само мечта,направих ето това пано(вече го знаете...):



Клиентка го харесала много,но пожелала да има такъв тишлайфер.
Ето защо,след доста дълго чудене и маене днес се заех да го ушия.Наистина е трудно да се повтарям,но като започнах и процеса ме увлече....Правенето на крейзи блокове е като реденето на пъзел-търсиш най-подходящото местенце на парченцето!
След няколко часа редене и тегелиране моят тишлайфер е вече готов:












След като го изгладих и му се наслаждавах,установих че много подхожда и на премяната на моята стая в момента.Затова си го и снимах на масата-за спомен:



Аз съм доволна от резултата-сега остана и клиентката да си го хареса.Стискайте палци!
Желая ви чудесна вечер с любими хора и много топлинка в душите!

понеделник, 25 април 2011 г.

Михаела

Обещаното си е обещано....Обещах на Меги да и направя приятелка и го направих!
Тя,милата ,толкова се зарадва,че веднага и подари от своите розички:





















Меги и Михаела се харесаха от пръв поглед и вече са първи приятелки!Дори тръгнаха към магазина за играчки да търсят Мария...Казвам им аз че тя вече е подарена,ама те-не та не!Ще я намерим!Мишешка им работа....
Пожелавам всекиму да намери своя верен приятел и да знае,че винаги има на кого да разчита!
Иииии-не ти е истински приятел този,който плаче с теб,а този който истински се радва на успехите ти!!!!

Малката розоберачка

Христос воскресе!Много здраве,късмет,любов и добрина на всички ни!
Мъничката ми розоберачка Меги се появи в един велик ден-вторият ден на Великден!В началото беше плаха и свенлива,чудеше се да се покаже ли,да не се ли.....
Започнах я някак трудничко,но трябваше да я направя,защото беше поръчана от магазина за играчки,след като приятелката и Мария вече беше подарена с огромно удоволствие за празника!
Меги ужасно много обича цветята,но най-много обича розите!Всяка година с удоволствие се включва в розобера и е една от най-пъргавите!
















Меги малко ми се разсърди задето е самичка и си няма вече приятелка,та затова и обещах да и направя такава.Само че сивото ми трико вече свърши и следващата ще е бяла.Така смятам,само да не ме хване друга муза и ме отвее някъде другаде....
Малката Меги днес ще заеме своето място в магазина за играчки и се надявам да бъде другарче на някое също толкова мило момиченце,колкото е тя самата!
Желая ви прекрасен,топъл,нежен пролетен ден!

четвъртък, 21 април 2011 г.

Велики четвъртък

Боядисахте ли вече яйчицата?
Аз го направих!И доказателство си имам даже......:



Никога не използвам ръкавици(което всеки път отчитам като грешка!!!) и затова и двете ми ръце са подобаващо оцветени в по-силните цветове.Едната в зелено,а другата в червено.Ще опитам да ги измия с нещо,ама и да не стане -здраве да е!Все някога ще се измият.
Тази година използвах няколко вида бои и техники и много се забавлявах.Направих няколко с кристали,няколко с желатинови бои,други с традиционните и още увити в памук-преливащи.Винаги ми се получават яйчицата,дори нито едно не се спука докато ги варих(за първи път де!) ,полирах ги с олио,аранжирах и вече с нетърпение чакам неделната празнична утрин,когато ще се сборим с моето семейство.Децата ми са големи,но всяка година им слагам под възглвницата докато спят червено яйчице.Така правеше майка ми -казваше че дядо Великден ги е оставил!Докато бяхме малки се връзвахме на това,но и когато пораснахме продължихме да играем играта и да се изненадваме,че пак не ни е забравил.И моите дъщери сега също всеки Великден си получават яйчицето и се надявам да запазят хубавата традиция!
Ето и моите яйчица-първото естествено беше червено-за Богородица!



















И въпреки боядисаните ми ръце и нокти,удоволствието от този ритуал беше голямо!
Ако не сте успели да боядисате вашите яйца днес,ще го направите в събота...Пожелавам ви искрено да се забавлявате и да ви се получат нещата.
Прекрасен Велики четвъртък от мен!

сряда, 20 април 2011 г.

Подготовка за лятото.....

Или как едно окъсяло потниче придоби нова визия!
Отдавна се чудих с какво точно да го удължа и днес попадайки случайно на тези платчета,реших че ще е комбинация,а не нещо едноцветно.Платчетата:



Различни и не съвсем.Толкова са нежни като десени и на докосване,че щяха да бъдат идеалното допълнение за моето потниче.Ето го:












Пролетта още не иска да идва както му прилича,а аз вече се размечтах за лятото.....
Нека да е лятоооо,само е да е лято и т.н. се пее в песента,а аз ви пожелавам засега една прекрасна пролет!

Боцковци

Бодливите растения са поредното мое парченце.Любовта ми към тях се зароди ,гледайки кактусите на един прекрасен човек,станал част от живота ми отново чрез интернет.В един сайт за цветя аз се любувах на забележителната му колекция и въздишах по неговите красоти!До момента,в който той предложи да ми изпрати няколко кактусчета-радост!Така се започна...
По-късно и аз си закупих още четири бодливчета,после пак ми изпратиха,подариха и така и при мен се събра големичка колекция!Всичките ми цветя и кактуси(и сукуленти) са в керамични саксии-мисля че така е по-добре за самите растения.Керамичната саксия позволява излишната влага да се отдели по съда и да не натоварва растението.По този начин се отделят и излишните соли и минерали и цветето поема толкова,колкото му се иска.Да не говорим че са по-красиви и внасят уют около себе си.
Моите бодливи приятелчета са вече на терасата и сега ще ви ги покажа:



За саксии чести използвам и разни керамични съдове имали някога друго предназначение.Например чайниче или кана ,или пък дори чаша.купувам си и съвсем обикновени саксийки,които после украсявам с мидички,прежда,разни джужурийки....
Ето и още ъгълчета от тераската:












На тази снимка се вижда цъфналото ми алое-то рядко цъфти и аз съм истински щастлива че при мен реши да го направи!Цвета е доста екзотичен.Ето го отблизо и вече почти отворен:







На тази снимка коледничето(или великденчето,не знам още!) е засадено в бившата захарница на една колежка.Счупил и се капака и мислела да я изхвърля....как пък не!



Цветарника тук всъщност някога беше така нареченото "барче"-място където мама и татко държаха напитки.Дълго време си седя на тавана,но миналото лято и на него му намерих приложение....



Ето ги новичките ми хавортии,които пропътуваха 2000 км. от Лил.Вече в нови саксийки и подходящо аранжирани с камъни,специално събирани за целта от брега на стария Несебър...




Миналото лято няколко кактуса ме зарадваха неимоверно с цветовете си,но няма да ви показвам стари снимки-ще чакам цъфтеж и тази година и тогава ще го споделя с вас.Единият вече има първта пъпка и дано скоро се похваля и с прекрасния му цвят!
Цветно да ви е в душите и сърцата!

Малко настроение

Поради големия интерес в арт магазина към моите цветя в кашпи се наложи да направя още няколко.
Само дето музата ми нещо си е взела почивка и много,много не и се работи!Обаче аз и без нея се справих този път!Вижте:
























Най-после се осмелих и нарязах новичките си платчета-подаръчета!В тези цветя има от всички,които ми подариха напоследък.Благодаря!
Надявам се с тези цветя да направя деня ви мъничко по-цветен и прекрасен!И усмихнат!

понеделник, 18 април 2011 г.

Цветенца

Ще ви покажа още няколко цветенца.Първите две са правени по поръчка и собствениците им вече им се радват.Технологията на изработването им е друга-плата е предварително натопен в желатинов разтвор и след изсъхването обработен с горещи маши.Ще опитам дали става в домашни условия и ако да ще обясня как.Ето и цветенцата:








Следващите направих днес по познатата ви вече технология-обгаряне(този път със свещ):







Различното днес е че направих и една роза.Изрязох листенцата поотделно и обгорих всяко едно.Направих  от едно необгорено парче органза среда и около нея започнах да пришивам листо след листо.Листенцата трябва да са отново три размера-по няколко.
Ето я нея:



Любовта ми към цветята личи,нали?Струва ми се че не бих могла да живея без цветя около себе си....
Желая ви красива ,цветна вечер!

И още вълшебства.....

Не знам какво става-живота ми поднася изненада след изненада!Засега все хубави!Надявам се "добрата серия" да продължи дъъъълго,дълго.Заобикалят ме все хубави,позитивни,добронамерени хора,Човеци.
Днес получих поредния си подарък от жена,която познавам само виртуално.Казва се Жени МакДоналд.Жена с интересна и незавидна съдба,добра жена.
Знам че една друга моя приятелка ще ме попита пак:И как разбра че е добра?
Ами ето как-Жени публикува снимка на платчета,които видяла в техен магазин и попита дали някой от групата(за пачъурк) иска да му закупи и изпрати.Цветовете бяха чудни-оранжеви и аз естествено не можах да устоя!Писах и че ще се възползвам от предложението и помолих да уредим плащането.Тя ми отговори ,че съм избрана за обичайното и добро дело за деня и няма какво да се разбираме.Нямаше смисъл да споря!Жената си беше решила,че ще прави добро и аз нямах никакво желание да и развалям удоволствието.
Мили хора,не знаете каво значи това за мен!Въпросът не опира до парите(макар че за всеки те са важни!),всичко е в жеста и желанието да направиш някого щастлив!
Не мога дори за малко да ви пресъздам и опиша чувствата,които ме заливат когато се срещам с подобни личности,това е цяло чудо!Винаги съм вярвала в доброто и сега живота ми доказва,че моята вяра не е била сляпа!

Благодаря ти,Жени!
Ето и поредните ми съкровища:



Имам си и малко сърчице-брошка,ръчно правено,да ми напомня за голямото сърце на майсторката си!И един ключодържател,също уникален.Ноооо-искам да ви покажа картичката,просълзих се като я отворих:


Усмихнах се и още как!Широка усмивка се разля по цялото ми тяло-светът е чудесен!И наистина има добри хора!
И се сещам ,че съм забравила да ви покажа съкровищата ми от Ида.Жалко че не снимах всичко,толкова голяма беше еуфорията,че забравих,но ще ви покажа невероятните платчета:


Все още не съм нарязала нищо от подаръците си,сърце не ми дава,толкова ми е хубаво да си ги гледам!Обещавам обаче в най-скоро време да видите нещо,сътворено от тези красоти!
Благодарна съм на съдбата че ме среща с красиви духом хора!Надявам се да съм заслужила с моята добрина тази,дето ми се случва!
Вярвайте в доброто-то съществува!

неделя, 17 април 2011 г.

Предвеликденско

Този прзаник винаги ме вдъхновява особено много!Не знам,може би заради Възкресението,заради зараждащия се нов живот,заради всичко онова,което ни кара да сме по-добри...Или заради всичко накуп?!
Днес ,на Цветница първо се занимах малко с цветята на тераската,после реших да аранжирам малко дома си за престоящия празник.Винаги го правя с огромно удоволствие и вдъхновение!И всеки път се опитвам да е различно,още по-пъстро и весело!
Как един изсъхнал бознай се превърна във великденско цъфнало дръвче?!!!!
Този бонзай(много ги обичам,но май не успявам с тях!!!) ми беше донесен от Лил,Франция.Подарък от същия мой мил братовчед ,преди две години.Известно време(до скоро) успявах да се грижа добре за него и бях много горда с това!Обаче,като всяко хубаво нещо и това си имаше край.В началото на зимата листенцата му опадаха и започна да съхне.Сърце не ми даде да се разделя с изсъхналото дръвче-толкова си го обичах!И добре че не съм го направила,защото днес той се превърна в едно много хубаво,зелено дръвче!Преди време си бях купила от един голям хипермаркет изкуствени клонки-ей така,за всеки случай!И този случай съвсем случайно се оказа днес!Ето вижте моето великденско дръвче:


Няколко клонки отделих предварително и в панерче аранжирах свещите-яйчица,които голямата ми щерка ми беше подарила неотдавна:






В тази весела саксийка,в която някога имаше от онази тревичка дето като се подрязва расте още повече,бучнах няколко яйчица на клечка останали ми от минали години и още едно кътче придоби Великденско настроение:


И още едно кътче:



Смених калъфките,покривката и тишлайфера и стаята вече звучи Великденски:



Определно се забавлявах докато аранжирах дома си за празника,а какво ли ще бъде като боядисам яйчицата?!
Желая ви прекрасен,слънчев и красив ден!